Program Ovocnářských dnů:

Program 1. dne - středa 18. ledna 2023

 

9:30 Zahájení Ovocnářských dnů 2023

 Slovo hejtmana Královéhradeckého kraje
Mgr. Martin Červíček, brig. gen. v.v., hejtman Královéhradeckého kraje
 VŠUO Holovousy v roce 2023       
Ing Tomáš Zmeškal, jednatel VŠÚO HOLOVOUSY s.r.o.
Zhodnocení situace v ovocnářství
Ing. Martin Ludvík, předseda Ovocnářské unie České republiky, z.s.
Současnost a budoucnost ovocnářského sektoru v ČR
Ing. Zdeněk Nekula, ministr zemědělství České republiky
Aktuální problémy našeho zemědělství
Ing. Jan Doležal, prezident Agrární komory České republiky
Kontrolní činnost SZPI v sektoru ovoce a zeleniny v roce 2022
Ing. Martin Klanica, ústřední ředitel Státní zemědělské a potravinářské inspekce 
12:30 OBĚD
13:30 Pojištění ovoce v praxi
Ing. Jiřina Krajíčková, Generali Česká pojišťovna a.s.
13:50 Vývoj situace v mezinárodním obchodu s jablky
Ing. Roman Chaloupka, Ovocnářská unie České republiky, z.s.
14:20 Možnosti náhrady chemické ochrany ovoce bezreziduálními biologickými metodami
Ing. Vladan Falta, Ph.D., BIOCONT LABORATORY, spol. s r.o.
14:40 Pět much biologicky a jednou ranou
RNDr. Oldřich Pultar, VŠÚO HOLOVOUSY s.r.o.
15:10 Nový ovocnářský traktor CLAAS Nexos 200
Ing. Václav Němec - Agrall zemědělská technika a.s.
15:30 PŘESTÁVKA
15:45 Aktuality v zemědělském pojištění
Ing. Jiří Havelka, RENOMIA AGRO a.s.
16:05 Současné poznatky a mýty ve výživě ovocných dřevin
Ing. Martin Mészáros, Ph.D., VŠÚO HOLOVOUSY s.r.o.
16:40 Využití mykorhizních hub v ovocnářství
RNDr. Aleš Látr, Ph.D., Symbiom, s.r.o.
17:00 Probírka jabloní – některé principy a ekonomické efekty
Ing. Luděk Laňar, Ph.D., VŠÚO HOLOVOUSY s.r.o.
  DISKUSE
17:30 Ukončení 1. dne Ovocnářských dnů 2023
19:30   SPOLEČENSKÝ VEČER v restauraci hotelu ČERNIGOV

Program 2. dne - Čtvrtek 19. ledna 2023


8:30
 
8:35
Začátek 2. dne Ovocnářských dnů 2023
 
Nové odrůdy třešní vyšlechtěné ve VŠÚO HOLOVOUSY a výsledky z jejich zahraničních hodnocení
Ing. Pavol Suran, VŠÚO HOLOVOUSY s.r.o.
9:05 Automatizace a robotizace při zakládání a provozu sadů
Ing. Michal Krutiš, AGRI –PRECISION s.r.o 
9:25 První výsledky projektu Nová koncepce sadů s nástupem technologií 4.0
Ing. Lubor Zelený, VŠÚO HOLOVOUSY s.r.o.
9:55 Aktuální možnosti využití  fotovoltaických/agrivoltaických systémů v ovocnářských provozech
Mgr. Jan Krčmář, Solární asociace
10:25 Agrivoltaika – první zkušenosti z evropských pilotních projektů
Ing. Jiří Bím, Solární asociace, Ing. Klára Scháňková, VŠÚO HOLOVOUSY s.r.o.
10:55  PŘESTÁVKA
11:10 Průmyslové zpracování jablek na cider a mošt
Ondřej Muška, Cider Sekt s.r.o.  
11:40 Novinky v sortimentu společnosti Oslavan Agro
Jiří Holub, OSLAVAN AGRO s.r.o.
12:00 Aktuální situace v ochraně ovoce
Ing. Michal Skalský, Ph.D., VŠÚO HOLOVOUSY s.r.o.
12:30 Laboratorní služby VŠÚO HOLOVOUSY pro ovocnáře
RNDr. Radek Čmejla Ph.D., RNDr. Aneta Bílková, PharmDr. Tomáš Bílek Ph.D., VŠÚO HOLOVOUSY s.r.o.
13:00 Firma Corteva v roce 2023
RNDr. Oldřich Pultar, Corteva Agriscience s.r.o.
13:20 DISKUSE
  Ukončení Ovocnářských dnů 2023
  OBĚD

LETÁČEK S PROGRAMEM V PDF KE STAŽENÍ - ZDE