Program Ovocnářských dnů:
Program 1. dne - středa 18. ledna 2023
9:30 |
Zahájení Ovocnářských dnů 2023 Slovo hejtmana Královéhradeckého kraje Mgr. Martin Červíček, brig. gen. v.v., hejtman Královéhradeckého kraje VŠUO Holovousy v roce 2023 Ing Tomáš Zmeškal, jednatel VŠÚO HOLOVOUSY s.r.o. Zhodnocení situace v ovocnářství Ing. Martin Ludvík, předseda Ovocnářské unie České republiky, z.s. Současnost a budoucnost ovocnářského sektoru v ČR Ing. Zdeněk Nekula, ministr zemědělství České republiky Aktuální problémy našeho zemědělství Ing. Jan Doležal, prezident Agrární komory České republiky Kontrolní činnost SZPI v sektoru ovoce a zeleniny v roce 2022 Ing. Martin Klanica, ústřední ředitel Státní zemědělské a potravinářské inspekce |
12:30 | OBĚD |
13:30 |
Pojištění ovoce v praxi Ing. Jiřina Krajíčková, Generali Česká pojišťovna a.s. |
13:50 |
Vývoj situace v mezinárodním obchodu s jablky Ing. Roman Chaloupka, Ovocnářská unie České republiky, z.s. |
14:20 |
Možnosti náhrady chemické ochrany ovoce bezreziduálními biologickými metodami Ing. Vladan Falta, Ph.D., BIOCONT LABORATORY, spol. s r.o. |
14:40 |
Pět much biologicky a jednou ranou RNDr. Oldřich Pultar, VŠÚO HOLOVOUSY s.r.o. |
15:10 |
Nový ovocnářský traktor CLAAS Nexos 200 Ing. Václav Němec - Agrall zemědělská technika a.s. |
15:30 | PŘESTÁVKA |
15:45 |
Aktuality v zemědělském pojištění Ing. Jiří Havelka, RENOMIA AGRO a.s. |
16:05 |
Současné poznatky a mýty ve výživě ovocných dřevin Ing. Martin Mészáros, Ph.D., VŠÚO HOLOVOUSY s.r.o. |
16:40 |
Využití mykorhizních hub v ovocnářství RNDr. Aleš Látr, Ph.D., Symbiom, s.r.o. |
17:00 |
Probírka jabloní – některé principy a ekonomické efekty Ing. Luděk Laňar, Ph.D., VŠÚO HOLOVOUSY s.r.o. |
DISKUSE | |
17:30 | Ukončení 1. dne Ovocnářských dnů 2023 |
19:30 | SPOLEČENSKÝ VEČER v restauraci hotelu ČERNIGOV |
Program 2. dne - Čtvrtek 19. ledna 2023
8:30 8:35 |
Začátek 2. dne Ovocnářských dnů 2023 Nové odrůdy třešní vyšlechtěné ve VŠÚO HOLOVOUSY a výsledky z jejich zahraničních hodnocení Ing. Pavol Suran, VŠÚO HOLOVOUSY s.r.o. |
9:05 |
Automatizace a robotizace při zakládání a provozu sadů Ing. Michal Krutiš, AGRI –PRECISION s.r.o |
9:25 |
První výsledky projektu Nová koncepce sadů s nástupem technologií 4.0 Ing. Lubor Zelený, VŠÚO HOLOVOUSY s.r.o. |
9:55 |
Aktuální možnosti využití fotovoltaických/agrivoltaických systémů v ovocnářských provozech Mgr. Jan Krčmář, Solární asociace |
10:25 |
Agrivoltaika – první zkušenosti z evropských pilotních projektů Ing. Jiří Bím, Solární asociace, Ing. Klára Scháňková, VŠÚO HOLOVOUSY s.r.o. |
10:55 | PŘESTÁVKA |
11:10 |
Průmyslové zpracování jablek na cider a mošt Ondřej Muška, Cider Sekt s.r.o. |
11:40 |
Novinky v sortimentu společnosti Oslavan Agro Jiří Holub, OSLAVAN AGRO s.r.o. |
12:00 |
Aktuální situace v ochraně ovoce Ing. Michal Skalský, Ph.D., VŠÚO HOLOVOUSY s.r.o. |
12:30 |
Laboratorní služby VŠÚO HOLOVOUSY pro ovocnáře RNDr. Radek Čmejla Ph.D., RNDr. Aneta Bílková, PharmDr. Tomáš Bílek Ph.D., VŠÚO HOLOVOUSY s.r.o. |
13:00 |
Firma Corteva v roce 2023 RNDr. Oldřich Pultar, Corteva Agriscience s.r.o. |
13:20 | DISKUSE |
Ukončení Ovocnářských dnů 2023 | |
OBĚD |