PREZENTACE KE STAŽENÍ

 

Program 1. dne - středa 18. ledna 2023

 

9:30

Zahájení Ovocnářských dnů 2023

 Slovo hejtmana Královéhradeckého kraje
Mgr. Martin Červíček, brig. gen. v.v., hejtman Královéhradeckého kraje
 VŠUO Holovousy v roce 2023       
Ing Tomáš Zmeškal, jednatel VŠÚO HOLOVOUSY s.r.o.
Zhodnocení situace v ovocnářství
Ing. Martin Ludvík, předseda Ovocnářské unie České republiky, z.s.
Současnost a budoucnost ovocnářského sektoru v ČR
Ing. Zdeněk Nekula, ministr zemědělství České republiky
Aktuální problémy našeho zemědělství
Ing. Jan Doležal, prezident Agrární komory České republiky
Kontrolní činnost SZPI v sektoru ovoce a zeleniny v roce 2022
Ing. Martin Klanica, ústřední ředitel Státní zemědělské a potravinářské inspekce 

 

 

13:30

Pojištění ovoce v praxi
Ing. Jiřina Krajíčková, Generali Česká pojišťovna a.s.

13:50

Vývoj situace v mezinárodním obchodu s jablky
Ing. Roman Chaloupka, Ovocnářská unie České republiky, z.s.

14:20

Možnosti náhrady chemické ochrany ovoce bezreziduálními biologickými metodami
Ing. Vladan Falta, Ph.D., BIOCONT LABORATORY, spol. s r.o.

14:40

Pět much biologicky a jednou ranou
RNDr. Oldřich Pultar, VŠÚO HOLOVOUSY s.r.o.

15:10

Nový ovocnářský traktor CLAAS Nexos 200
Ing. Václav Němec - Agrall zemědělská technika a.s.

 

 

15:45

Aktuality v zemědělském pojištění
Ing. Jiří Rádr, RENOMIA AGRO a.s.

16:05

Současné poznatky a mýty ve výživě ovocných dřevin
Ing. Martin Mészáros, Ph.D., VŠÚO HOLOVOUSY s.r.o.

16:40

Využití mykorhizních hub v ovocnářství
RNDr. Aleš Látr, Ph.D., Symbiom, s.r.o.

17:00

Probírka jabloní – některé principy a ekonomické efekty
Ing. Luděk Laňar, Ph.D., VŠÚO HOLOVOUSY s.r.o.

 

Program 2. dne - Čtvrtek 19. ledna 2023

 
8:35
9:05
Automatizace a robotizace při zakládání a provozu sadů
Ing. Michal Krutiš, AGRI –PRECISION s.r.o 
9:25
První výsledky projektu Nová koncepce sadů s nástupem technologií 4.0
Ing. Lubor Zelený, VŠÚO HOLOVOUSY s.r.o.
9:55
10:25
Agrivoltaika – první zkušenosti z evropských pilotních projektů
Ing. Jiří Bím, Solární asociace, Ing. Klára Scháňková, VŠÚO HOLOVOUSY s.r.o.
 
 
11:10
Průmyslové zpracování jablek na cider a mošt
Ondřej Muška, Cider Sekt s.r.o.  
11:40
Novinky v sortimentu společnosti Oslavan Agro
Jiří Holub, OSLAVAN AGRO s.r.o.
12:00
Aktuální situace v ochraně ovoce
Ing. Michal Skalský, Ph.D., VŠÚO HOLOVOUSY s.r.o.
12:30
Laboratorní služby VŠÚO HOLOVOUSY pro ovocnáře
RNDr. Radek Čmejla Ph.D., RNDr. Aneta Bílková, PharmDr. Tomáš Bílek Ph.D., VŠÚO HOLOVOUSY s.r.o.
13:00
Firma Corteva v roce 2023
RNDr. Oldřich Pultar, Corteva Agriscience s.r.o.
 
 

 

AUDIO ZÁZNAM KE STAŽENÍ

AUDIO ZÁZNAMY KE STAŽENÍ DLE JEDNOTLIVÝCH BLOKŮ PROGRAMU